Руският президент Владимир Путин подписа закон, позволяващ чуждестранните самолети, наети от

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, позволяващ чуждестранните самолети, наети от
Коментари Харесай

Путин разреши на руските авиокомпании да вземат чуждите самолети

Руският президент Владимир Путин подписа закон, допускащ задграничните самолети, наети от съветски самолетни компании, да бъдат регистрирани като благосъстоятелност на самолетните компании, които ги употребяват, осведоми организация ТАСС.

Санкциите, наложени след нахлуването на Русия в Украйна, дават на лизинговите компании до 28 март да се освободят от покупко-продажбите с съветски самолетни компании.

Почти 780 самолета са наети от съветски самолетни компании, в това число 515 от задгранични лизингодатели. Най-големият лизингодател в света, основаният в Дъблин AerCap, има най-вече самолети, наети от съветски превозвачи - 152, напомня Ройтерс.

Проблемът с наетите " Боинг " и " Еърбъс " е, че поради несигурността и западните санкции международните застрахователи отхвърлят да застраховат пътническите самолети, което е наложително, с цел да могат те да извършват полети.

На 8 март съветските самолетни компании престанаха да извършват интернационалните полети поради опасения, че самолетите, които са наети, могат да бъдат задържани на задгранични летища. Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия не разрешиха на съветски самолети да кацат на летищата им и да прелитат над националното им въздушно пространство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР